Perilex stekker aansluiten

Wilt u een Perilex aansluiting aan laten sluiten? Wij zijn een gecertificeerd installatiebedrijf in Leeuwarden en zijn altijd op korte termijn beschikbaar om uw Perilex aansluiting te installeren. Lees hieronder meer wat een Perilex stekker precies is en wat wij voor u kunnen betekenen. Of bel direct: 085 - 106 13 73. Wij zijn 24/7 bereikbaar.

Wat is een Perilex stekker?

Normale huishoudelijke apparaten hebben genoeg aan de hoeveelheid stroom die gewone stopcontacten leveren (230 Volt). Bij sommige kookplaten of andere zware apparaten met een vermogen groter dan 3.86 KWh is een gewoon stopcontact echter niet geschikt. Wordt er wel een apparaat met een groot vermogen op aangesloten, dan bestaat er een grote kans dat de groepenkast overbelast raakt. Voor grotere apparaten is dus een Perilex stekker nodig. Lees verder hoe een Perilex stekker precies werkt.

Perilex aansluiting: hoe werkt het?

Een Perilex wandcontactdoos heeft vijf gaten in plaats van twee. De contactdoos is namelijk aangesloten op een 2-fase of 3-fase aansluiting in plaats van een 1-fase aansluiting (standaard stopcontact). Bij een 2- of 3-fase aansluiting wordt de stroom dus verdeelt over meerdere fasen, zodat de leiding niet overbelast raakt. Op die manier kunnen zwaardere apparaten veilig aangesloten worden. De Perilex aansluiting kan het dubbele aan Volt leveren in vergelijking tot een standaard stopcontact. De vijf gaten in een Perilex contactdoos zijn hier dus voor. Een 2-fase aansluiting heeft 1 aardedraad, 2 nuldraden en 2 fasen. Een 3-fase aansluiting heeft 1 aardedraad, 1 nuldraad en 3 fasen. Wilt u meer informatie? Schroom niet om contact op te nemen met onze elektricien in Leeuwarden.

Perilex aansluiting: elektricien inschakelen

Een Perilex stekker aansluiten houdt nogal wat in. Vooral bij een 3-fase aansluiting gaat het om erg veel vermogen. In het algemeen is het aansluiten van elektra natuurlijk gevaarlijk en is het niet aan te raden dit zelf te doen wanneer u er geen verstand van heeft. Wilt u een inductie kookplaat aansluiten? Maar weet u niet hoe? Onze elektriciens staan voor u klaar. Bel gerust met vragen of voor het maken van een afspraak 085 - 106 13 73 of vul ons offerteformulier in.