Groepenkast vervangen of uitbreiden in Leeuwarden

Wilt u een groepenkast laten vervangen of uitbreiden in Leeuwarden? Wellicht is uw huidige exemplaar al redelijk op leeftijd of heeft u kortgeleden geïnvesteerd in nieuwe elektrische apparaten. Allebei zijn ze een goede aanleiding om uw groepenkast aan te pakken.

En als elektriciens van Precies Techniek B.V. helpen we u daar graag bij. U kunt ons bereiken op 085 - 106 13 73 of via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een goed werkende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Leeuwarden?

De twee meest gebruikte argumenten bij het vervangen van een groepenkast zijn gebruiksgemak en veiligheid. Een gemiddelde groepenkast gaat tussen de 15 en 20 jaar mee. Bij een groepenkast die al ouder is ervaart u sneller ongemak en is de kans op onveilige situaties groter.

Schakelaars zouden kunnen inbranden en aardlekschakelaars weigeren sneller dienst. Daardoor zou brand kunnen ontstaan wat levensgevaarlijke situaties oplevert. Maar er zijn nog meer dingen.

Omdat we steeds meer en sterkere elektrische apparaten zijn gaan gebruiken heeft een oudere groepenkast het moeilijk. Als er verschillende apparaten uit dezelfde groep tegelijk worden gebruikt kan dat in overbelasting resulteren. Wat tot gevolg heeft dat er stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Leeuwarden?

Als er een aantal groepen overbelast zijn wil dat nog niet direct zeggen dat de groepenkast definitief vervangen moet worden. Vaak is het uitbreiden van de huidige groepenkast ook een goede optie. In zo’n geval creëren we een of meerdere nieuwe groepen.

Met zo’n aanpassing kan de stroom evenrediger over de groepen verdeeld worden. En mocht u plannen hebben voor de aankoop van zware stroomgebruikers als een sauna of een jacuzzi dan leggen we daar een aparte groep voor aan. Hetzelfde is mogelijk wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om over te stappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Alle woningen en panden hebben een groepenkast. Hier komt de stroom het pand binnen en wordt het via verschillende groepen door het pand verspreid. Elke groep voorziet dus een deel van de woning van stroom.

Als er verscheidene apparaten uit dezelfde groep gelijktijdig worden ingeschakeld bestaat er een kans op overbelasting. Bij overbelasting of kortsluiting van een bepaalde groep slaat de groepstop uit. Of anders mocht dat niet gebeuren, de aardlekschakelaar. Het is als het ware dus een veiligheidsmechanisme dat in werking treed zodat er geen rampen gebeuren bij overbelasting.

Contact met Precies Techniek B.V. voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Leeuwarden

Wilt u de risico’s op een gevaarlijke situatie zoveel mogelijk beperken door uw oude groepenkast tijdig te laten vervangen? Of wilt u graag een groepenkast laten uitbreiden om het gebruiksgemak van de elektrische apparaten te verhogen? In Leeuwarden helpt Precies Techniek B.V. u. Bel 085 - 106 13 73 of maak gebruik van het contactformulier.