Krachtstroom aanleggen in Leeuwarden

Wilt u overgaan op inductie koken, heeft u recent een jacuzzi aangeschaft of wilt u bedrijfsmatig zware machines gaan inzetten? Dan verbruikt u al snel meer energie dan de gemiddelde gebruiker. Wij van Precies Techniek B.V. helpen u echter graag met krachtstroom aanleggen of een 3-fasenaansluiting in Leeuwarden. Bel naar 085 - 106 13 73 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Leeuwarden

De term krachtstroom wordt regelmatig als synoniem gebruikt voor een 3-fasen aansluiting. Toch betekenen ze niet helemaal hetzelfde. Krachtstroom wordt in principe alleen gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen gaat het praktisch altijd over een 3-fasen aansluiting als het begrip krachtstroom ter sprake komt.

Een 3-fasen aansluiting voorziet u drie maal van 25 ampère stroom (de stroomsterkte). Daardoor krijgt de groepenkast nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) binnen waar dat normaal een keer 230 volt is. Door de grotere hoeveelheid spanning kunt u apparaten met een grotere energiebehoefte in gebruik gaan nemen.

Denkt u bijvoorbeeld aan een sauna, een bubbelbad of een inductiekookplaat. Bij een gewone 1-fase aansluiting zouden dergelijke apparaten direct voor overbelasting zorgen. Maar omdat de elektrische spanning nu onderverdeeld wordt tussen 3 fasen is dat niet zo.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom bovenop een 3-fasen aansluiting is vereist wanneer u zwaardere machines wilt gaan gebruiken. Deze apparaten verbruiken niet alleen meer elektriciteit, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. De gewoonlijke 230 volt waar onze huishoudelijke apparaten op zijn afgestemd is voor deze machines onvoldoende.

Krachtstroom kent een spanning van 400 volt, en is dus veel zwaarder. Voordat u de krachtstoom kunt gebruiken zal de groepenkast hier eerst op ingesteld moeten zijn. Pas vanaf dat punt kunt u deze zwaardere machines gaan inzetten.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Leeuwarden?

Naast een elektricien bent u voor een 3-fasen aansluiting of krachtstroom ook afhankelijk van uw netbeheerder. Daar vraagt u een verzwaring van uw aansluiting aan. Hierbij is het wel essentieel dat uw groepenkast over een 3-fasen hoofdschakelaar beschikt.

Ontbreekt zo’n schakelaar nog dan kunnen wij deze plaatsen. Even als de speciale Perilex stekkersystemen en de corresponderende stopcontacten waar apparaten die op een 3-fasen aansluiting of krachtstroom draaien van afhankelijk zijn. Dat specifieke stekkersysteem zorgt voor een goede verdeling van de elektrische spanning over de verschillende fasen.

Contact met Precies Techniek B.V. voor krachtstroom aanleggen in Leeuwarden

Wilt u graag een krachtstroom of een 3-fasenaansluiting laten aanleggen? Of is het nog niet helemaal duidelijk of u een verzwaarde aansluiting nodig heeft? In Leeuwarden kunt u bij Precies Techniek B.V. terecht. Ook voor meer informatie.

Wij installeren graag uw nieuwe aansluiting en denken om alle benodigdheden. Of het nou een 2-fasen, een krachtstroom of een 3-fasen aansluiting betreft. Neem contact op via 085 - 106 13 73 vraag een offerte aan via het contactformulier.